DONATIE -

ALFA FOUNDATION STEUNT WZC MET 2000,00

En dan krijg je in je vakantie een belletje van Herwin IJzerman van Alfa Accountants en Adviseurs uit Zwolle. Betrokken bij WZC heeft hij op eigen initiatief een verzoek ingediend bij hun Alfa Foundation om de verbouwing van WZC financieel te ondersteunen.

Aan maatschappelijke betrokkenheid ontbrak het bij Alfa al nooit. In 2019 volgde de oprichting van de Alfa Foundation. Met die Foundation wil Alfa medewerkers stimuleren als zij zich naast hun werk inzetten voor vrijwilligerswerk of een goed doel. Inmiddels hebben al enkele tientallen Alfa-medewerkers aanspraak kunnen maken op een bijdrage van 2000 euro voor ‘hun’ goede doel. “Ik heb het idee dat heel veel medewerkers van Alfa wel op de een of andere manier ergens bij betrokken zijn”, zegt bestuurslid Sanny Brunekreeft van de Alfa Foundation en tevens hoofd HRM.

“Met de Foundation erbij kunnen we veel meer lokale initiatieven ondersteunen waar onze medewerkers een bijdrage aan leveren. Juist ook omdat we als Alfa graag uitdragen dat we ‘Overal dichtbij’ zijn. Zo creëren we waarde voor medewerkers, klanten en maatschappij”, zegt Sanny, zelf werkzaam op het hoofdkantoor in Wageningen.

Om een beroep te doen op financiële ondersteuning vanuit Alfa geldt er één ‘harde’ voorwaarde: medewerkers dienen zich minimaal veertig uur per jaar bezig te houden met die maatschappelijke activiteit of het goede doel. “Daarmee willen we medewerkers stimuleren om meer maatschappelijk actief te zijn.”

Herwin had voor WZC nog een extra voorwaarde: de 2.000,00 moet worden aangewend voor iets wat het etiket duurzaam draagt. Passend hun profilering als duurzame accountants. Dus hebben we samen besloten om deze fantastische bijdrage aan te wenden voor 6 zonnepanelen!

Een geweldig initiatief die Alfa Foundation om in praktijk te brengen waar je voor staat en gaat. Medewerkers lokaal maatschappelijk betrokken laten zijn. “Overal dichtbij” vervolgt Herwin.

“Wij voelen ons sterk betrokken bij het lokale midden- en kleinbedrijf en weten als geen ander wat er speelt in de wereld van onze klanten. We willen het van dichtbij meemaken. Vanuit een landelijk actieve organisatie met meer dan 1.000 specialisten in accountancy en bedrijfsadvisering, maar met een kantoor bij jou om de hoek.”

https://www.alfa.nl/zwolle

deze bedrijven dragen hun steentje bij

Copyright 2023 © WZC Wapenveld